Warstwowy deser z kremem jaglanym

0 (0 ocen)

Oto deser, który powstał bardzo spontanicznie i pozytywnie zaskoczył nas smakiem. :-)

Składniki:

  • 50g suchej kaszy jaglanej
    1 banan
    2 łyżki cukry trzcinowego
    400ml jogurtu naturalnego
    100g konfitury z czarnej porzeczki
    10 sztuk kruchych ciastek kokosowych


Warstwowy deser z kremem jaglanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy krem jaglany: kaszę jaglaną gotujemy z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Blendujemy na gładki krem wraz z bananem i 100ml jogurtu naturalnego.
  • 2. Ciastka kruszymy.
  • 3. W szklankach układamy kolejno warstwy (powtarzamy dwukrotnie): łyżka kremu jaglanego, łyżeczka konfitury, łyżeczka jogurtu, pokruszone ciastka.
  • 4. Chłodzimy w lodówce przez około godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy