Walentynkowy przepis

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób

Pyszny i małokaloryczny deser w pięknych kolorach.

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 galaretki malinowe
    1 galaretka przezroczysta
    500 ml jogurtu naturalnego greckiego
    250 g malin
    4 łyżki cukru
    mięta i serduszka cukrowe do dekoracji

Walentynkowy przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki malinowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Przezroczystą w niepełnej szklance wrzątku. Do wybranych pucharków rozlać 3/4 malinowej galaretki. Ułożyć je oparte np. o zwinięty ręcznik tak, by leżały pod ukosem. Kiedy galaretka ostygnie, wrzucić do niej po kilka malin. Pozostałą malinową galaretkę przelać do głębszego talerza i odstawić do stężenia. Do jogurtu greckiego dodać cukier, dokładnie wymieszać i wlać ostudzoną przezroczystą galaretkę. Postawić pucharki ze stężałą malinową galaretką i wlać powoli jogurt. Wstawić wszystko do lodówki. Stężałą galaretkę malinową pokroić w kosteczkę, ułożyć na zastygniętym jogurcie, dodać maliny, posypać cukrowymi serduszkami i udekorować miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy