Walentynkowy przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki malinowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Przezroczystą w niepełnej szklance wrzątku. Do wybranych pucharków rozlać 3/4 malinowej galaretki. Ułożyć je oparte np. o zwinięty ręcznik tak, by leżały pod ukosem. Kiedy galaretka ostygnie, wrzucić do niej po kilka malin. Pozostałą malinową galaretkę przelać do głębszego talerza i odstawić do stężenia. Do jogurtu greckiego dodać cukier, dokładnie wymieszać i wlać ostudzoną przezroczystą galaretkę. Postawić pucharki ze stężałą malinową galaretką i wlać powoli jogurt. Wstawić wszystko do lodówki. Stężałą galaretkę malinową pokroić w kosteczkę, ułożyć na zastygniętym jogurcie, dodać maliny, posypać cukrowymi serduszkami i udekorować miętą.
Komentarze