wafelki z chrupiącymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszne i proste w przygotowaniu

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia mała: 1 sztuka
    - marchew: 1 sztuka
    - mały kawałek korzenia imbiru: 1 sztuka
    - mała chili: 1 sztuka
    - suszone morele: 4 sztuki
    - sezam: 1 łyżka
    - foremki waflowe: 1 opakowanie
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - olej sezamowy: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz, kmin rzymski: 1 szczypta

Wafelki z chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa umyj,
    czosnek, imbir i marchew obierz,
    marchew, cukinie, morele i imbir pokrój w cienkie paseczki,
    czosnek w cienkie plastry, chili na małe kawałki,
  • 2. na oliwie przysmaż czosnek, chili i imbir,
    dodaj marchew, cukinie i morele, smaż jeszcze chwile mieszając,
    przypraw solą, pieprzem i kminem rzymskim,
  • 3. chrupiącymi warzywami napełnij wafelki,
    posyp sezamem i polej olejem sezamowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (183 ocen)

Domowe wafelki