UDKA PRÓŻONE W CEBULCE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Soczyste i smaczne mięso.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    2 cebule
    vegeta
    przyprawa do kurczaka
    majeranek
    olej

Udka próżone w cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przekroić na połowę-posypać vegetą i przyprawą do kurczaka,odstawić na 10 minut.Przesmażyć z obu stron na złoty kolor na patelni,przełożyć mięso do garnka -na oleju w którym smażyły się udka przesmażyć cebulę pokrojoną w półksiężyce.Przesmażoną na złoty kolor cebulę razem z tłuszczem dodajemy do mięsa i podlewamy gorącą wodą,posypujemy majerankiem i prużymy do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy