Udka kurczaka w cebulce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Udka z kurczaka przesiąknięte smakiem cebuli i wina są pyszne i nie smakują jak zwykły kurczak.

  • Łatwy

Składniki:

  • - udka kurczaka (tylko góry): 5 sztuk
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
    - przyprawa do sałatek: 0.5 opakowania
    - sos sojowy jasny: 1 łyżeczka
    - cebula biała (duża): 2 sztuki
    - czerwone wino: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka w cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa ostrożnie usunąć kości, tak aby powstał nam jeden płat mięsa razem ze skórą, który delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, dokładnie natrzeć przyprawami i odstawić na noc (przyprawa do sałatek może zdziwić, ale polecam bo to jest bardzo fajna mieszanka ziół posiada też w swoim składzie sól ).
  • Udka kurczaka w cebulce 2. Mięso kłaść na gorącą patelnię skórą do dołu i usmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  • Udka kurczaka w cebulce 3. Podsmażone mięso przykryć warstwą cebuli, podlać winem i razem dusić jeszcze kilka minut, aż cebula zmięknie, a wino odparuje. Można cebulę dodatkowo posolić, ale słodkość wina i przyprawy w tłuszczu z pod smażenia mięsa jej wystarczą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować