udka faszerowane szpinakiem i miętą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

udka faszerowane to inna odmiana podawania kurczaka, a dodatek listków mięty czyni potrawę aromatyczną

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • udka kurczaka 4 sztuki
    szpinak świeży 2 szklanki
    śmietana do gotowania 50 ml
    masło 1 łyżka
    mięta listki
    sól do smaku
    pieprz

Udka faszerowane szpinakiem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak świeży umyć i podsmażyć na maśle około 5 minut
    doprawić solą i pieprzem ,dolać śmietanę i trzymać na małym ogniu aż do odparowania śmietany , z udek wyciąć kości
    posolić ,faszerować udka szpinakiem oraz listkami mięty zawinąć
    spiąć wykałaczkami
    piec w foli aluminiowej około 1 godz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy