Tymbaliki z karpia

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzimy w sklepie karpia to... musimy go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiliśmy, tym razem skorzystaliśmy z przepisu [*] Christophera. Warto wypróbować.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g fileta z karpia
    250 g mieszanki groszku z marchewką
    wywar z ryby
    6 łyżeczek żelatyny
    sól, pieprz

Tymbaliki z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tymbaliki z karpia 1. Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
    Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi.


    Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.

Komentarze

Podobne przepisy