Trójkolorowa pianka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś dla wielbicieli czekolady.

  • 60 min

Składniki:

  • - tabliczka mlecznej czekolady
    - tabliczka białej czekolady
    - tabliczka gorzkiej czekolady
    - 2 łyżki żelatyny
    - masło do tortownicy

Trójkolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tabliczki czekolady połam i każdą wrzuć do oddzielnego rondelka, rozpuść w kąpieli wodnej.
    Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie lub mleku. Śmietanę ubij na sztywno. Do rondelków ze schłodzoną czekoladą dodaj po 1/3 ubitej kremówki i delikatnie wymieszaj. Rozpuszczoną żelatynę podziel na 3 części i połącz z każdą z czekoladowych pianek.
    Do natłuszczonej tortownicy wylej warstwę ciemnej czekolady i schłodź. Następnie wyłóż warstwę mlecznej czekolady i ponownie odstaw do schłodzenia. Jako ostatnią wylej warstwę z białej czekolady. Wstaw do lodówki. Przed podaniem porcje można polać rozpuszczoną gorzką czekolada.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy