Tosty pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciekawa wersja tostów na śniadanie lub kolację :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 kromek chleba tostowego,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    15 dkg startego sera żółtego,
    15 dkg szynki gotowanej lub konserwowej,
    ok. 10 cm pora 2 łyżki majonezu,
    sól i pieprz.

Tosty pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka i szynkę pokroić w kostkę, pora drobno posiekać. Dodać majonez, sól, pieprz i 2 łyżki startego sera. Wymieszać i wyłożyć na kromkach chleba. Posypać pozostałym serem. Zapiekać ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu można polać ketchupem.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy