Tort miś pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Torcik śmietanowy z galaretką.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny;
    10 jaj
    1 1/2 szkl mąki
    1 szkl cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Biszkopt ciemny;
    6 jaj
    1/2 szkl cukru
    3/4 szkl mąki
    3 łyki kakao

    Masa śmietanowa;
    3/4 l śmietany kremówki
    2 galaretki pomarańczowe
    2 łyżki cukru pudru
    2 małe puszki mandarynek

Tort miś pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt ciemny i jasny, który należy podzielić na 2 części.

    Masa;
    galaretki rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Śmietanę ubić dodając cukier puder oraz tężejąca galaretkę.

    Przełożenie;
    biszkopt ciemny- połowa masy- śmietanowej- ćwiartki mandarynek- biszkopt jasny-połowa masy śmietanowej- biszkopt jasny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy