tort małej księżniczki

0 (0 ocen)

tort upiekłam na pierwsze urodziny mojej córeczki

Składniki:

  • biszkopt z 8 jajek
    krem czekoladowy z torebki do przełożenia ciasta
    krem na wierzch:
    2,5 szkl. mleka
    2 budynie waniliowe
    4 łyżki cukru
    1 galaretka truskawkowa
    kostka masła
    oraz jadalne złote perełki do dekoracji i białe draże

Tort małej księżniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto przekroić na 3 blaty i przełożyć kremem czekoladowym.
    Budyń ugotować na mleku, w gorącym rozpuścić galaretkę.Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce masy budyniowej. Kremem posmarować cienko wierzch i boki tortu, a pozostałą część przełożyć do szprycy i wyciskać ozdobne wzory dekorować perełkami. Spód tortu przyozdobić drażami.

Porady

Krem jest bardzo smaczny i nadaje się zarówno do dekoracji jak i do przełożenia ciasta, ale trzeba to robić zaraz po zmiksowaniu, bo szybko tężeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy