Barbie -ciasto dla małej księżniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubijamy. Dokładamy stopniowo cukier. Cały czas ubijając dodajemy po jednym żółtku. Mąki mieszamy z proszkiem. Delikatnie łączymy je z ubitą masą jajeczną. Na koniec dodajemy wodę i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180°C przez około 15 min.
2.Masa: Połowę soku podgrzewamy. W drugiej połowie mieszamy budynie. Wlewamy do gorącego soku i gotujemy budyń na soku. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt. Układamy delicje i odstawiamy do wystudzenia.
3.Śmietanka: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylewamy na delicje. Odstawiamy do zastygnięcia
4.Przełożenie:
Biszkopt, masa różowa, delicje, śmietanka, galaretka.
Komentarze