Pyszny torcik makaronowy można podać na obiad albo na kolację
1 godz. 10 min
Składniki:
40 dkg makaronu spaghetti
10 dkg szynki gotowanej
1/2 papryki
1 puszka tuńczyka w oleju
1 słoik pieczarek solonych
1 koncentrat pomidorowy 90 gr
2 szt serek do chleba o smaku czosnkowym
250 ml śmietana 30%
2 łyżeczki oregano
magii w płynie do smaku
4 jajka
koperek zielony
ser żółty do posypania na górę ja nie daję za dużo tylko trochę
Torcik makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie studzimy
. Pieczarki i tuńczyka odsączamy.Paprykę i szynkę kroimy w kostkę
.Do miski wlewamy śmietanę dodajemy serki,koncentrat pomidorowy,magi w płynie,oregano mieszamy trzepaczką ,do sosu wbijamy jajka i jeszcze raz mieszamy
.Tortownicę 26 cm smarujemy masłem .Makaron mieszamy z pieczarkami i tuńczykiem ,częścią papryki i szynki wykładamy do tortownicy
.Na makaron wlewamy wymieszany sos na górę dajemy pozostałą szynkę i paprykę posypujemy koperkiem zielonym .Na górę dajemy starty na tarce żółty ser. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 50 minut
Komentarze