Torcik makaronowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny torcik makaronowy można podać na obiad albo na kolację

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40 dkg makaronu spaghetti
    10 dkg szynki gotowanej
    1/2 papryki
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 słoik pieczarek solonych
    1 koncentrat pomidorowy 90 gr
    2 szt serek do chleba o smaku czosnkowym
    250 ml śmietana 30%
    2 łyżeczki oregano
    magii w płynie do smaku
    4 jajka
    koperek zielony
    ser żółty do posypania na górę ja nie daję za dużo tylko trochę

Torcik makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie studzimy

    . Pieczarki i tuńczyka odsączamy.Paprykę i szynkę kroimy w kostkę
    .Do miski wlewamy śmietanę dodajemy serki,koncentrat pomidorowy,magi w płynie,oregano mieszamy trzepaczką ,do sosu wbijamy jajka i jeszcze raz mieszamy
    .Tortownicę 26 cm smarujemy masłem .Makaron mieszamy z pieczarkami i tuńczykiem ,częścią papryki i szynki wykładamy do tortownicy

    .Na makaron wlewamy wymieszany sos na górę dajemy pozostałą szynkę i paprykę posypujemy koperkiem zielonym .Na górę dajemy starty na tarce żółty ser. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 50 minut

Komentarze

Podobne przepisy