TORCIK CZEKOLADOWO-BRZOSKWINIOWY

0 (0 ocen)

lekkie ciacho bez pieczenia

Składniki:

  • tortownica o śr. 18 cm

    paczka biszkoptów,
    400 g serka naturalnego,
    200 g kremu czekoladowego np Nutella,
    2 łyżki żelatyny,
    1 brzoskwinia,
    1 łyżka jagód,
    1 galaretka brzoskwiniowa

Torcik czekoladowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy folią, układamy na dnie biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku, studzimy. Serek mieszamy mikserem z kremem oraz wystudzoną żelatyną, wylewamy 1 cm warstwę masy, układamy wzdłuż boku tortownicy biszkopty, wylewamy resztę kremu, odstawiamy na 1 godz do lodówki. Brzoskwinię kroimy na paski. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku, odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy brzoskwinie oraz jagody, zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy