Torcik cytrynowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rozplywa się w ustach:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g czekoladowych herbatników lub biszkoptów
    100 g masła
    600 g śmietany 30 %
    1 galaretka cytrynowa
    150 ml wody
    200 g serka śniadaniowego naturalnego
    20 ml soku z cytryny
    100 g cukru
    cukier waniliowy
    owoce do dekoracji

Torcik cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Herbatniki kruszymy w blenderze na proszek i mieszamy z miękkim masłem, następnie powstałą mieszanką wylepiamy dno tortownicy o średn. 20 cm
  • 2. 2. Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody. Studzimy.
  • 3. 3. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodajemy galaretkę, sok z cytryny i serek cały czas mieszamy, aż wszystko dokładnie się połączy. Masę przekładamy na spód. Chłodzimy min. 4 godziny. Dekorujemy owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy