Tęczowa galaretka pod chmurką

0 (0 ocen)

kolorowy deser z galaretek

Składniki:

  • Galaretka truskawkowa – 1 op
    Galaretka pomarańczowa – 1 op
    Galaretka cytrynowa – 1 op
    Galaretka jagodowa – 1 op
    Galaretka poziomkowa – 1 op
    Bita śmietana
    Biała czekolada

Tęczowa galaretka pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę w osobnej miseczce rozpuścić w 450 ml wrzątku dobrze wymieszać i zostawić do całkowitego ostudzenia.
    Jak już galaretki przestygną to zacząć np. od galaretki truskawkowej i rozlać ją do 4-5 szklanek i schłodzić, ja chłodziłam w zamrażarce by szybciej to zrobić, jak już się zetnie na wierzch wylewamy galaretkę pomarańczową i znów na parę minut do zamrażalnika, później wlewamy galaretkę cytrynowa do szklanek i chłodzimy i tak dolewamy galaretki do wyczerpania kolorów, Po ostatniej galaretce można już włożyć do lodówki,
    Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną oraz białą czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy