Tartaletki z owocami

0 (0 ocen)

Tartaletki z budyniem i owocami to świetna przekąska na imprezę lub inną okazję. Babeczki podane z sezonowymi owocami pięknie prezentują się na stole. I jeszcze lepiej smakują.

Składniki:

  • Na ciasto:
    300 g mąki
    200 g margaryny
    100 g cukru pudru
    2 żółtka

    Na budyń:
    3 szklanki mleka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżki mąki pszennej
    6 łyżek cukru
    2 żółtka
    1 łyżka masła
    1 cukier wanilinowy

    Dodatkowo: wybrane ulubione owoce, galaretka

Tartaletki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, ciasto wałkujemy wycinamy kawałki i wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni z termo-obiegiem
  • 2. 2 szklanki mleka gotujemy z cukrem, mąki i żółtka mieszamy ze sobą i wlewamy na gotujące mleko, gotujemy budyń
  • 3. Na kruche wystudzone tartaletki układamy ciepły budyń, studzimy, układamy owoce, całość możemy zalać tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy