Spód:
80 g herbatników,
3 łyżki rozpuszczonego masła
Krem:
100 ml śmietany kremówki,
½ tabliczki białej czekolady,
2 wafelki kokosowe,
1 łyżka zmielonych migdałów
Dodatkowo:
½ tabliczki białej czekolady,
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania przepisu:
Tartaletki rafaello
1.
Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę.
2.
Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody.
3.
Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce, aż smaki się przegryzą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze