Tartaletki rafaello

0 (0 ocen)

obłędny deser w formie babeczek, przypominający mój ulubiony deser: kuleczki rafaello

Składniki:

  • Spód:
    80 g herbatników,
    3 łyżki rozpuszczonego masła
    Krem:
    100 ml śmietany kremówki,
    ½ tabliczki białej czekolady,
    2 wafelki kokosowe,
    1 łyżka zmielonych migdałów
    Dodatkowo:
    ½ tabliczki białej czekolady,
    wiórki kokosowe

Tartaletki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody.
  • 3. Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce, aż smaki się przegryzą.

Komentarze

Podobne przepisy