Tarta z botwinką, żurawiną i serkiem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Tarty z botwinką, żurawiną i serkiem chrzanowym.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    pęczek botwiny
    2 łyżki suszonej żurawiny
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    sok z cytryny do smaku

    100 g serka kremowego
    łyżeczka chrzanu

    pietruszka do posypania

Tarta z botwinką, żurawiną i serkiem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremki wylepiamy ciastem, wstawiamy do lodówki.

    Botwinę kroimy na kawałki, podduszamy na maśle z żurawiną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Na ciasto wykładamy botwinę, i serek wymieszany z chrzanem. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Podajemy posypane zieleniną.

Komentarze

Podobne przepisy