Roladki z łososiem i serkiem chrzanowym

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam na imieninach cioci- roladki były taką małą inspiracją, to właśnie od nich zaczęło się moje późniejsze gotowanie. Proste a zarazem smaczne przekąski.

  • 30 min

Składniki:


  • -3-4 jajka

    -100 ml mleka

    -garść posiekanego koperku lub pietruszki

    -150 g łososia

    -100 g sera mascarpone

    -3 łyżki chrzanu

    -2 łyżki soku z limonki

    -sól
    - pieprz

    -tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z łososiem i serkiem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować (rozbełtać) z solą, pieprzem, dolać mleko i koper. Na rozgrzanej patelni usmażyć omleta, z dwóch stron. Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Serek mascarpone wymieszać z chrzanem, sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem. Omlet posmarować serkiem, na nim ułożyć łososia i delikatnie zwinąć ale dość ciasno. Owinąć folią i wstawić do lodówki. Następnego dnia kroić plasterki

Porady

najlepiej zrobić wieczorem i włożyć do lodówki na noc, rano możemy kroić plastry ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować