Tarta pieczarkowa z parówkami i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. To idealna propozycja na ciepłą kolację.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    3 pomidory
    6 parówek
    30dag pieczarek

    Składnik dodatkowy
    ½ spodu do pizzy

    Składniki robocze
    Masło
    4 jajka
    1 szklanka śmietany
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Sól, pieprz

Tarta pieczarkowa z parówkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i zrumienić na maśle, posolić do smaku. Spód do pizzy wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, wsmarowanego uprzednio masłem. Na nim rozłożyć równomiernie pieczarki, następnie pokrojone parówki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki i ułożyć na parówkach. Całość zalać sosem przygotowanym przez wymieszanie śmietany z jajkami i przyprawionym solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
    Tartę zapiekać w 180stopniach przez 25-30minut. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy