Zupa pieczarkowa z parówkami

4.5 (183 ocen)

pomysł na zupę z parówkami

Składniki:

  • 0,5 kg parówek,
    30 dag pieczarek,
    1 cebula,
    liść laurowy,
    2 ziela angielskie,
    sól, pieprz, majeranek,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    1 łyżka mąki,
    papryka ostra w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy cebulę oraz parówki pokrojone w plastry, podsmażamy, zalewamy wodą, gotujemy 10 min. Dodajemy koncentrat i mąkę rozrobioną w wodzie, doprawiamy przyprawami. Podajemy z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować