Talarki buraczane z dipem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to danie pasujące na eleganckie przyjecie jak również na codzienny, domowy obiad.

  • 20 min

Składniki:


  • Składniki dla 3 osób:
    - 40 dag buraczków ćwikłowych,
    - 10 łyżek płatków owsianych,
    - 3 dag orzechów włoskich,
    - 150 ml jogurtu naturalnego,
    - 1 łyżka oliwy z oliwek,
    - 1 jajko,
    - Sól, pieprz,
    - Mąka do panierowania
    - Olej do smażenia

Talarki buraczane z dipem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Talarki buraczane z dipem orzechowym 1. Buraki obieramy, kroimy w plastry grubości około 1 cm i gotujemy w wodzie z dodatkiem 0,5 łyżki octu. Odcedzamy i studzimy. Na talerzu roztrzepujemy jajko. Plastry buraczków maczamy w mące, jajku i płatkach. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia płatków.

    W miedzy czasie siekamy orzechy, łączymy z jogurtem i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Talarki buraczane z dipem orzechowym 2. Buraczki podajemy na gorąco razem z dipem orzechowym.

Komentarze

Podobne przepisy