Szynka czosnkowa w cebuli.

0 (0 ocen)

Mięsko dobre na obiad jak również do chleba:)

Składniki:

  • 1,5 kg szynki
    główka czosnku
    musztarda(np:miodowa,sarepska,stołowa.....)
    3 duże cebule
    5 łyżek magii

Szynka czosnkowa w cebuli. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka 1. Szpikujemy szynkę czosnkiem.(zostawiamy 3 ząbki czosnku)
  • szynka 2. Pozostałymi 3 ząbkami nacieramy po wierzchu,oraz musztardą.Podlewamy magii.
  • Szynka 3. Tak przygotowane mięsko wkładamy do naczynia żaroodpornego obkładamy cebulą.Wstawiamy do piekarnika na około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.
  • Soso 4. Powstały sos razem z cebulką przelewamy do garnuszka i miksujemy na gładką masę.

Porady

Do sosu można dodać troszkę słodkiej śmietanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy