Makaron z brukselką i salami

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie i pożywne danie

  • 30 min

Składniki:

  • makaron świderki
    brukselka
    8 plasterków salami
    cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka mascarpne
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łżka oliwy
    koperek
    sól, pieprz

Makaron z brukselką i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Brukselkę dokładnie opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać.
  • 3. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i czosnek, dodać pokrojone w paski salami, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Dodać makaron i brukselkę, doprawić solą i pieprzem,wymieszać, zestawić z ognia. Dodać mascarpone i wymieszać. Posypać świeżym koperkiem i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy