MAKARON Z BRUKSELKĄ I SEREM FETA

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Tym razem sięgamy po zapomnianą chyba troszkę przez Polaków brukselkę i łączymy ją z makronem i serem feta.Powstaje danie szybkie, łatwe do zrobienia i niesamowicie smaczne!Gwarantuję, że w takim wydaniu polubią brukselkę nawet Ci, którzy zwykle od niej uciekali daleko.Koniecznie spróbuj

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    *makaron kolanka - 200 g
    * brukselka - 200 g
    * ser feta- 100 g
    * duża cebula - 1 szt
    * czosnek 2 ząbki
    * oliwa z oliwek
    * chili
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z brukselką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W lekko osolonej wodzie podgotowujemy brukselkę, by była l dente,

    Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną drobno cebulę, a następnie czosnek i chili - przesmażamy.

    Wrzucamy podgotowaną brukselkę, przesmażamy i dodajemy ugotowany wcześniej makaron.

    Podgrzewamy na wolnym ogniu ok. 5-7 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Posypujemy fetą zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Feta Makaron Makaron kolanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować