Szybka potrawka z nutą indyjską

0 (0 ocen)

Bardzo szybka w wykonaniu, prosta i smaczna potrawka z nutą indyjską. Idealna na obiad lub kolację.

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    2 kiełbaski śląskie
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    10 ziaren kardamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    1 mały koncentrat pomidorowy
    1 szkl wody
    pieprz do smaku
    sól do smaku

Szybka potrawka z nutą indyjską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na oleju, aż do odparowania wody. Cebulę obrać i pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić ziarna kardamonu oraz imbir i chwilę smażyć. Następnie dodać cebulę wraz z czosnkiem i całość smażyć, aż cebula się zeszkli. Po tym czasie usunąć ziarna kardamonu, a do cebuli dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć. Do garnka przełożyć podsmażone pieczarki, podsmażoną kiełbasę z cebulą, wlać wodę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Całość zagotować i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Gotową potrawkę podawać na ciepło z pieczywem, ryżem, makaronem lub z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy