Zupa pomidorowa z indyjską nutą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taką zupę przygotowuję, gdy mam ochotę na aromatyczne,rozgrzewające,pyszne danie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pomidory (w puszce/całe): 400 gramów
    - cebula (biała,posiekana): 50 gramów
    - pasta z czosnku i imbiru (w słoiku): 2 łyżki
    - mleczko kokosowe: 150 mililitrów
    - sól (morska,gruboziarnista): 1 łyżeczka
    - kumin (płaskiej): 0.5 łyżeczki
    - garam masala (płaskiej): 0.5 łyżeczki
    - pieprz (kajeński): 0.5 łyżeczki
    - cukier brązowy (płaska): 1 łyżka
    - ryż (biały/1 saszetka): 100 gramów
    - olej ryżowy (lub rzepakowy): 2 łyżki
    - woda: 200 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pasty

Zupa pomidorowa z indyjską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie (15-20 minut).
  • 2. Do garnka z grubym dnem wlać olej, wrzucić posiekaną cebulę, pastę czosnkowo-imbirową,sól,pieprz,kumin podsmażyć, a następnie dusić 8-10 minut.
  • 3. Dodać pomidory,mleko kokosowe,cukier i wodę,gotować 25 minut na wolnym ogniu.Zupę zmiksować w blenderze.Podawać z ryżem.Udekorować listkami świeżych ziół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować