Szparagi w cieście francuskim ze słodką papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mega prosty i mega szybki przepis na swietną przegryzkę w ciagu dnia jak i na imprezę. Polecam przepis .

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów,
    300 g ciasta francuskiego,
    sól i pieprz do smaku,
    1 jajko,
    słodka papryka.

Szparagi w cieście francuskim ze słodką papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi dokładnie myjemy i pozbywamy się zdrewniałych końcówek. Szparagi oprószamy delikatnie solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką.
  • 3. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.

    Podajemy z ulubionym sosem.


    Smacznego ;)

Porady

Zawijaski możemy posypać np,sezamem.

Komentarze

Podobne przepisy