Sznycle z piersi kurczaka w migdałach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety z kurczaka w panierce z tartych migdałów.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi kurczaka
    sól morska
    pieprz czarny
    czosnek granulowany
    papryka słodka i ostra

    bułka tarta i tarte migdały w proporcji pół na pół
    mąka krupczatka
    jajko
    olej do głębokiego smażenia

Sznycle z piersi kurczaka w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie oprószamy je przyprawami. Panierujemy w mące, jajku, a następnie bułce tartej wymieszanej z migdałami. Smażymy na głębokim tłuszczu. Mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Sznycle proponuję podawać z jajkiem w koszulce, masłem koperkowym oraz cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy