sznycle z kapustą

  • wyświetlono: 857 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

smakują jak gołąbki

Składniki

Składniki:
500 g mięsa mielonego
300 g kapusty
2 jajka
Cebula
2-3 ząbki czosnku
4 łyżki kaszy manny
3 łyżki koncentratu pomidorowego
mąka do obtoczenia sznycli
2 łyżki mąki do zagęszczenia sosu
olej do smażenia
3 ziela angielskie, 2 liście laurowe
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

sznycle z kapustą

  • 1. Kapustę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i odstawić na 1 h aby zmiękła. Następnie wycisnąć z niej sok i dodać ją do mięsa mielonego. Cebulę drobno pokroić i również dodać do mięsa. Dodać jeszcze wyciśnięty przez praskę czosnek, jajka, kaszę manną, sól, pieprz i dobrze wymieszać ręką. Uformować z mięsa sznycle i obtoczyć ich w mące. Sznycle obsmażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Zagotować wodę z zielem angielskim i listkiem laurowym. Obsmażone sznycle przekładać do garnka z gorącą wodą. Dodać koncentrat i dusić ok. 1h. Doprawić so smaku solą i pieprzem. 2 łyżki mąki rozmieszać w pół szklanki wody. Dodać do sznycli i zagotować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsznycle z kapustąpulpety ala gołąbkipulpety z kapustą

Komentarze

Podobne przepisy

Sznycle z kurczaka

Dodane przez: nidra583

Sznycle z kurczaka

Sznycle z kurczaka gotowe w ciągu...

Sznycle z kalafiora

Dodane przez: PolskaGotuje

Sznycle z kalafiora

Sznycle z kalafiora to świetny...

Sznycle wieprzowe z kurkami

Dodane przez: Kjopka

Sznycle wieprzowe z kurkami

Przepisem zainspirowałam się z...

image-1lmvf8q

Dodane przez: beniawojt

Sznycle z marchewką i szczypiorkiem

Wyszły pyszne podałam z młodymi...

SZNYCLE Z JAJEK

Dodane przez: agusik949

SZNYCLE Z JAJAEK

SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU, IDEALNE...

sznycel wiedeński

Dodane przez: hania8112

Sznycel wiedeński z sałatką

Potrawa jest fajna na przyjęcia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE