Sznycel z kurczaka w mączce migdałowej i panierce z bułki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny kotlecik o lekkim aromacie migdałów w chrupiącej tradycyjnej panierce z bułki. idealny do młodych wiosennych ziemniaczków.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (duża, podwójna),: 1 sztuka
    - mączka migdałowa: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól1: 1 szczypta
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - olej: 2 łyżki

Sznycel z kurczaka w mączce migdałowej i panierce z bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z piersi delikatnie rozbijamy a najlepiej bez rozbijania odcinamy sznycel o grubości do pół centymetra.
  • 2. Jajko rozbijamy i roztrzepujemy ze szczyptą soli.
  • 3. Filet maczamy w jajku, następnie w mączce migdałowej, ponownie w jajku i bułce tartej.
  • 4. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, po chwili zmniejszamy ogień by sznycle zrobiły się w środku i nie spaliły na zewnątrz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy