Szaszłyki pikantne

  • wyświetlono: 128 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szaszłyki można dopiekać na grillu....

adela7
  • Łatwy

Składniki

- wieprzowina gulaszowa (pokrojona w kostkę, dość dużą): 50 dekagramów
- papryka (czerwona,świeża): 1 sztuka
- cebula (pokrojona w ćwiartki): 2 sztuki
- przyprawa do kebaba: 1 łyżka
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- papryka ostra: 1 szczypta
- oliwa: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki pikantne

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić.
  • 2. 1 łyżkę oliwy wymieszać z przyprawą, solą, pieprzem, papryką. Zaprawić mięso, odstawić do lodówki na 2 godziny, przemieszać co jakiś czas.
  • 3. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nabijać mięso, cebule i paprykę.
  • 4. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, obsmażyć szaszłyki z każdej strony . Zmniejszyć płomień pod patelnią i dopiec..

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadpiknik_olelaureat konkursu

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ppxtt1

Dodane przez: Magda33

szaszłyki

Z grilla elektrycznego smakuje...

szaszłyki

Dodane przez: Anitka0804

Szaszłyki gyros

Pyszne kruche i delikatne mięsko...

szaszłyki

Dodane przez: viki2903

SZASZŁYKI DROBIOWE

pyszne szaszłyki, które można zrobić...

szaszłyki

Dodane przez: BetiS

Szaszłyki

Na niedzielny obiad, zamiast schabowego...

szaszłyki

Dodane przez: Beata12

szaszłyki

walentynkowa kolacja

image-09mb6yl

Dodane przez: monika016

Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki cieszą oko i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE