Surówka ze swieżej kapusty.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Polecam pyszną sałatkę do obiadu .Przepis otrzymałam od kuzynki z Mazur. Bardzo mi posmakowała, robię bardzo często do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty świeżej
    2 łyżki koperku
    1 cytryna
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól

Surówka ze swieżej kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać. Koperek posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Czosnek wycisnąć przez praskę do czosnku. Kapust przełożyc do miski, dodać koperek, sok z cytryny, czosnek, oliwę, wymieszać , dobrawić solą do smaku.

Porady

Można dodać koperek mrożony.

Komentarze

Podobne przepisy