SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealna do golonki, ryby smażonej, wątróbki smażonej

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kiszona kapusta 0,5 kg
    1 cebula
    Cukier do smaku 1-2 łyżki
    Olej słonecznikowy 2-3 łyżki
    Pół dużej marchewki, dla koloru

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać lub tylko odcisnąć sok, zbyt długie wstęgi pokroić drobniej.
    Dodać marchewkę startą na grubych oczkach tarki oraz posiekaną cebulę.
    Wlać olej, wsypać cukier do smaku, wymieszać i odstawić aby smaki się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy