Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

0 (0 ocen)

Wykwintna surówka na słodko nie tylko do obiadu.

Składniki:

  • 1główka czerwonej kapusty
    3jabłka
    1 cebula
    1łyżeczka cukru
    1łyżeczka kwasku cytrynowego
    2łyżki śmietany
    2łyżki majonezu
    pieprz, sól,

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach, moczymy w osolonej wodzie-odciskamy i wkładamy do misy.
  • 2. Jabłka i cebulę również ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do kapusty.
  • 3. Resztę składników przekładamy do misy doprawiając pieprzem i solą. Wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy