Stefania

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ciasto to jest smaczne, łatwo i szybko je zrobić, w mojej rodzinie przepis jest od kilku pokoleń.

  • 25 min

Składniki:

  • 8 paczek herbatników
    1szklanka kaszy manny
    2łyżki kakao
    1 szklanka cukru
    1 margaryna
    1cukier waniliowy
    1 litr mleka

Stefania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blaszce 25x35 układamy warstwę herbatników.
  • 2. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier, cukier waniliowy i margarynę. Gotujemy. W międzyczasie mieszamy kaszę mannę z kakaem. Kiedy masa wrze wsypujemy kaszęzkakaem cały czas mieszając, by uniknąc grudek. I tak do zagęszczenia i zagotowania masy.
  • 3. Gotową masę wlewamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odstawiamy do ostygnięcia.

Porady

Ciasto można polaćpolewą, posypać cukrem pudrem, itd.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy