Spaghetti zapiekane z naleśników

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Co robicie jak zostanie wam trochę pustych naleśników? U mnie jak zawsze nic nie może się zmarnować, więc z pozostałych naleśników zrobiłam zapiekane spaghetti.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 krążków naleśnikowych
    250 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
    250 g sera tartego mozzarella do zapiekania
    garść startego parmezanu (jeśli mamy, ale może być bez)
    1 czerwona cebula
    2 ząbki przeciśniętego czosnku
    sól, pieprz świeżo mielony
    garść posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oleju do smażenia

Spaghetti zapiekane z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki zwijamy i kroimy na cienkie wstążki.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy boczek , posiekaną cebulę, po chwili dodajemy naleśnikowy makaron, smażymy przez chwilę, dodajemy czosnek, przyprawiamy do smaku.
    Na wierzch dodajemy parmezan i mozzarellę, pozostawiamy na ogniu do momentu rozpuszczenia serów, obficie posypujemy natką pietruszki.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy