Co robicie jak zostanie wam trochę pustych naleśników? U mnie jak zawsze nic nie może się zmarnować, więc z pozostałych naleśników zrobiłam zapiekane spaghetti.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
6 krążków naleśnikowych
250 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
250 g sera tartego mozzarella do zapiekania
garść startego parmezanu (jeśli mamy, ale może być bez)
1 czerwona cebula
2 ząbki przeciśniętego czosnku
sól, pieprz świeżo mielony
garść posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oleju do smażenia
Spaghetti zapiekane z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki zwijamy i kroimy na cienkie wstążki.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy boczek , posiekaną cebulę, po chwili dodajemy naleśnikowy makaron, smażymy przez chwilę, dodajemy czosnek, przyprawiamy do smaku.
Na wierzch dodajemy parmezan i mozzarellę, pozostawiamy na ogniu do momentu rozpuszczenia serów, obficie posypujemy natką pietruszki.
Smacznego.
Komentarze