Spaghetti z marchewki z cieciorką

0 (0 ocen)

nietypowe spaghetti może być również smaczne

Składniki:

  • 300 gram spaghetti z marchewki
    12 pomidorków koktajlowych
    2 ząbki czosnku
    1 żółta papryka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/2 puszki cieciorki
    sok z 1/2 cytryny
    10 dag żółtego sera
    olej rzepakowy do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Spaghetti z marchewki z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, wykroić z niej gniazdo nasienne i miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na 4 części. Żółty ser zetrzeć. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim paprykę. Dodać czosnek i krótko razem zasmażyć. Następnie dodać spaghetti z marchewki i pomidorki. Polać sokiem z cytryny oraz przyprawić solą i pieprzem. Smażyć razem na średnim ogniu do czasu aż marchewka będzie miękka. Na końcu dodać cieciorkę. Dokładnie razem wymieszać. Gorące wyłożyć na talerz. Posypać startym żółtym serem oraz posiekaną pietruszką. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

    Jeżeli nie mamy gotowego spaghetti z marchewki możemy obrane marchewki obrać i zetrzeć na specjalnej temperówce do warzyw lub po prostu marchewkę pokroić w słupki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy