Spaghetti z cukinią i ricottą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Znakomite włoskie danie z cukiniąz polskich grządek!

  • 25 min

Składniki:

  • - 200g makaronu spaghetti
    - 100g serka ricotta
    - 1 mała cukinia
    - oliwa z oliwek
    - majeranek
    - sól, pieprz

Spaghetti z cukinią i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię razem ze skórką kroimy w cieniutkie paseczki. Smażymy ją na rozgrzanej oliwie ze szczyptą majeranku po czym przykrywamy i dusimy jeszcze przez chwilę. Do osobnej miseczki wlewamy 3 łyżki wody z makaronu, dodajemy serek ricotta i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z cukinią. Wlewamy zawartość miseczki i całość dokładnie mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy