Sos z gruszek

0 (0 ocen)

  • 5 min

Sos do ciasteczek, ciast, gofrów, naleśników.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duża gruszka
    3 łyżki brązowego cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka śmietany kremówki 30%
    szczypta cynamonu

Sos z gruszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do rondelka. Do gruszki wsypujemy 3 łyżki brązowego cukru. Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę śmietany kremówki. Całość gotujemy do czasu, aż gruszka całkiem zmięknie. Wszystko miksujemy na gładką konsystencję w postaci musu. Po zmiksowaniu sos doprawiamy szczyptą cynamonu. Mieszamy.

Porady

Gotowy sos podajemy np. do ciasteczek, ciast, gofrów, naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy