Sos tatarski z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki, tani i smaczny nie tylko w dni świąteczne i uroczystości rodzinne ale również jako dodatek do wędliny na zwykły szary dzień .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży słoik pieczarek marynowanych
    1 duży słoik ogórków kiszonych
    2 duże jabłka
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 szklanka majonezu Winiary
    1 szklanka śmietany
    sól oraz pieprz do smaku
    szczypiorek
    kilka ugotowanych jaj

Sos tatarski z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i odcedzić na sitku . 4 jajka i jabłka też pokroić drobniutko i połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez wymieszany ze śmietaną . Delikatnie doprawić solą i pieprzem . Gotowy sos włożyć do salaterki na górze ułożyć połówki jaj i posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy