Szybki, tani i smaczny nie tylko w dni świąteczne i uroczystości rodzinne ale również jako dodatek do wędliny na zwykły szary dzień .
20 min
Składniki:
1 duży słoik pieczarek marynowanych
1 duży słoik ogórków kiszonych
2 duże jabłka
4 jajka ugotowane na twardo
1 szklanka majonezu Winiary
1 szklanka śmietany
sól oraz pieprz do smaku
szczypiorek
kilka ugotowanych jaj
Sos tatarski z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i odcedzić na sitku . 4 jajka i jabłka też pokroić drobniutko i połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez wymieszany ze śmietaną . Delikatnie doprawić solą i pieprzem . Gotowy sos włożyć do salaterki na górze ułożyć połówki jaj i posypać szczypiorkiem.
Komentarze