Sos tatarski

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Pyszny do jedzenia jak i dodatek do potraw.

  • 40 min

Składniki:

  • ogórki konserwowe - 1 słoik litrowy
    grzybki w occie - 0,5 litrowy słoik
    4 jajka
    1 cebula
    śmietana 18% - 0.5 l
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę.
    2. Ogórki, grzyby i cebulę kroimy również w kostkę.
    3. Wszystkie składniki łączymy. Wlewamy śmietanę i doprawiamy majonezem , solą i pieprzem do smaku.

Porady

Do sosu tatarskiego idealnie pasują grzybki własnej roboty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować