Sos tatarski

0 (0 ocen)

Sos tatarski, znany zapewne wszystkim. Ale ponieważ do pieczonych mięs i wędlin zawsze smaczny, więc przepis przypominam. Najsmaczniejszy oczywiście na bazie domowego majonezu

Składniki:

  • 2 małe kiszone ogórki
    1 szalotka
    1 łyżka kaparów
    2 - 3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżka szczypiorku, drobno posiekanego
    sól, pieprz

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yn62jo 1. Ogórki, szalotkę , kapary bardzo drobno posiekać. Wymieszać z majonezem, musztardą i jogurtem. Dodać szczypiorek. Przyprawić pieprzem, ewentualnie solą. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy