Karkówka przygotowana według tego przepisu jest soczysta i krucha. Marynata nadaje jej bardzo ciekawy smak. Danie dla osób, które lubią łączyć smak mięsa połączony z czymś słodkim.
Soczysta karkówka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy marynatę. Dżem mieszamy z musztardą. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyciągamy mięso (po pół godziny) i smarujemy marynatą z każdej strony. Pieczemy jeszcze przez 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze