Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ostatnio pokochaliśmy takie niby sałatki, dodatki…wszak zawsze można potraktować jak gotowy lub dodatek do dania głównego. Zawsze smacznie wyjdzie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
    5-6 suszonych pomidorów z zalewy
    5 ząbków czarnego czosnku
    koperek
    oliwa
    sól, pieprz

Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami 1. Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy.
    Czosnek i pomidory kroimy w kostkę.
    Koperek siekamy.
    Składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Ponownie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy