snickers

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis dostałam dawno temu od cioci

  • 60 min

Składniki:

  • > > Ciasto kruche: 15 dkg c.pudru 20 dkg masla lub margaryny ,2 jajka, 1łyzeczka sody lub proszku do piecz.,2 łyzki miodu, 0.5 kg mąki . Masa budyniowa: 1 budyn waniliowy lub smietankowy bez cukru 1 łyzka mąki ziemniaczanej,0.5 litra mleka 15 dkg margaryny,10dkg cukru.Karmel::30 dkg migdałow,10dkg cukru pudru,2 łyzki miodu,20dkg margaryny lub masła.

Snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych skladnikow zagniesc szybko ciasto kruche i podzielic na pół,.jedną częsć wyłożyć na blaszke wyłożoną papierem .ugotować budyń:troche mleka odlac do szklanki i wymieszć w nim budyń i mąkę ziemniaczana reszte mleka zagotować z cukrem i margaryną jak sie bedzie gotowało wlac budyń i mąke wymieszaną w mleku. budyn wyłożyć na ciasto i przykryć pozostałym ciastem.piec przez okolo 45-50 min. w temp.okolo 200 st. wystudzone ciasto polać karmelem.Karmel: margaryne cukier i miód rozpuścić dać migdały i mieszać na małym ogniu około 8 min.gotowym karmelem polać wystudzone ciasto.

Porady

ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.można trzymac w lodówce ale niekoniecznie. zamiast migdałow mogą byc orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (207 ocen)

Kawowy snickers