Smoothie czyli pyszna i zdrowa bomba witaminowa.
Przepis mam od swojego dietetyka.
4 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
marchewka - 300 g
kapusta pekińska - 140 g
cebula - 60 g
buraki czerwone - 300 g
natka pietruszki
sok z cytryny - 3 łyżki
seler korzeniowy -300 g
woda mineralna niegazowana - 200 ml
pieprz czarny
Smoothie wielowarzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić w plastry.
Kapustę pekińską poszatkować.
Buraki, seler i marchew obrać , opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.
Przełożyć warzywa do garnka, zalać wodą, gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodać cebulę i kapustę pekińską, gotować jeszcze przez chwilę.
Zmiksować do całkowitego rozdrobnienia i połączenia się wszystkich składników.
Następnie wlać wodę mineralną i doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Przed podaniem schłodzić i udekorować natką pietruszki.
Komentarze