Smażony mintaj w paprykowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna, smażona rybka w chrupiącej panierce wzbogaconej smakiem słodkiej, mielonej papryki. Dzięki jej dodatkowi jest bardzo rumiana i zyskuje na smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 filety z mintaja (wcześniej rozmrożone)
    -2 jaja
    -2 łyżki papryki słodkiej mielonej
    -2 łyżki przyprawy do ryb
    -ok 1 szklanka bułki tartej
    -olej do smażenia

Smażony mintaj w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki i nacieramy przyprawą do ryb.
  • 2. Jajka roztrzepujemy w misce, bułkę tartą mieszamy na talerzyku z papryką słodką. Rybę maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rybę i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy