Bardzo smaczna, smażona rybka w chrupiącej panierce wzbogaconej smakiem słodkiej, mielonej papryki. Dzięki jej dodatkowi jest bardzo rumiana i zyskuje na smaku.
30 min
Składniki:
-4 filety z mintaja (wcześniej rozmrożone)
-2 jaja
-2 łyżki papryki słodkiej mielonej
-2 łyżki przyprawy do ryb
-ok 1 szklanka bułki tartej
-olej do smażenia
Smażony mintaj w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki i nacieramy przyprawą do ryb.
2.Jajka roztrzepujemy w misce, bułkę tartą mieszamy na talerzyku z papryką słodką. Rybę maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.
3.Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rybę i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze