Smażona wątróbka na oleju

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna smażona wątróbka. Idealna na obiad podana razem z ziemniakami i koszonym ogórkiem.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wątróbki
    1 jajko
    mąka
    sól
    olej
    bułka tarta

Smażona wątróbka na oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona wątróbka 1. Wątróbkę obierz z żyłek. Pozostaw w płaskich płatach. Porządnie opłucz i osusz. Posól każdy kawałek i połóż osobno na tacce. Pozostaw by sól się wsiąkła. Następnie panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. panierowaną wątróbkę smaż na wolnym ogniu przez około 5 minut z każdej strony. Podawaj z ugotowanymi ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy